Рыб божий (с)
Как-то очень внезапно мне в голову пришла мысль о том, что можно приготовить из хурмы/с хурмой. Честно говоря, варианты, предложенные всяческими кулинарными сайтами, как-то не возбуждают. Понравились только эти:
Пряное рождественское печенье с хурмой
Хурма с рисом
Если что, не пробовал ни один. Пока по крайней мере...
Пряное рождественское печенье с хурмой
Хурма с рисом
Если что, не пробовал ни один. Пока по крайней мере...
Persimmon Chutney
12 persimmons
6 lemons
½ cup oil
1 tsp. salt
1½ cups sugar
1 tsp. chilli sauce or powder
2 tblsp. finely chopped raw ginger
3 cloves chopped garlic
2 cups cider vinegar
½ cup currants (optional)
Cut up lemons and soak in vinegar overnight.
Blanch persimmons in boiling water for 5 minutes, then peel and dice.
Add the lemons with all other ingredients and bring to boil.
Continue boiling for about 40 minutes or until the mixture starts to thicken. Remove from stove, allow mixture to cool, bottle and seal.
Persimmon Marmalade
1 quart peeled persimmons
1 c water
Juice of 1 lemon
Sugar
Combine persimmons and water. Boil to a thick pulp, add juice of lemon and cup of sugar to each quart of pulp. Boil 10 minutes longer. Pour into sterilized jars and seal.
Как там твоя ласточка, кстати?